پیشنهاد قانون جدید در بریتانیا برای شناسایی رسمی ارزهای دیجیتال
پارلمان بریتانیا در ۱۱ سپتامبر لایحه ‘اموال (داراییهای دیجیتال، و غیره)’ را معرفی کرد. این لایحه به منظور روشن کردن وضعیت قانونی داراییهای دیجیتال، از جمله ارزهای دیجیتال، توکنهای غیرمثلی (NFT) و دیگر داراییهای نشانهگذاری شده، ارائه شده است.
این لایحه اولین بار است که داراییهای دیجیتال به عنوان اموال شخصی تحت قوانین بریتانیا به رسمیت شناخته میشوند.
این قانون انتظار میرود تا حفاظت قانونی بیشتری برای دارندگان داراییهای دیجیتال فراهم کرده و بریتانیا را به عنوان یک بازیگر رقابتی در عرصه جهانی داراییهای دیجیتال مطرح کند.
لایحه ارزهای دیجیتال بریتانیا: شناخت ارزهای دیجیتال به عنوان اموال شخصی
لایحه اموال (داراییهای دیجیتال، و غیره) پیشنهاد معرفی یک دسته جدید از اموال شخصی مخصوص داراییهای دیجیتال را دارد، در کنار دستههای موجود از ‘اشیاء در تملک’ (مانند طلا، پول و خودرو) و ‘اشیاء در اقدام’ (مانند بدهیها و سهام).
این دسته جدید به برخی داراییهای دیجیتال، مانند ارزهای دیجیتال و NFT، اجازه میدهد که به عنوان اموال شخصی تحت قوانین بریتانیا محسوب شوند.
این تغییر به طور مستقیم به مشکلات قانونی مرتبط با داراییهای دیجیتال میپردازد، که بسیاری از صاحبان آنها در یک منطقه خاکستری قانونی قرار داشتند هنگام دستکاری یا مداخله در داراییهای آنها.
وزیر دادگستری هیدی الکساندر بر اهمیت به روزرسانی قوانین برای تطبیق با فناوریهای رو به رشد تاکید کرد.
وی گفت: ‘ضروری است که قانون با فناوریهای رو به رشد همراه باشد و این قانون به معنای آن است که بخش مربوطه میتواند موقعیت خود را به عنوان یک رهبر جهانی در داراییهای دیجیتال حفظ کرده و وضوح بیشتری به پروندههای پیچیده اموال بیاورد.’
این لایحه برای کمک به قضاوت و حقوقدانان در مدیریت اختلافات مرتبط با داراییهای دیجیتال، مانند ادعاهای مالکیت در طول دادرسیهای طلاق، موارد تقلب و اختلافات مالکیتی مورد انتظار است.
با تقویت چارچوب قانونی، این لایحه حفاظتهای اساسی برای دارندگان داراییهای دیجیتال فراهم میکند، اطمینان بیشتری در برابر تقلب و کلاهبرداران فراهم میکند.
حفاظتهای قانونی کامل برای دارندگان ارزهای دیجیتال: بزرگترین لایحه ارزهای دیجیتال در تاریخ بریتانیا؟
با به رسمیت شناختن رسمی داراییهای دیجیتال به عنوان اموال شخصی، بریتانیا به دنبال حفظ رهبری خود در صنعت تکنولوژی جهانی است.
انتظار میرود این امر کسب و کار و سرمایهگذاری بیشتری به بخش خدمات حقوقی بریتانیا جذب کند که هم اکنون سالانه ۳۴ میلیارد پوند به اقتصاد کمک میکند.
وزیر دادگستری الکساندر اشاره کرد که قوانین انگلیسی بخشی قابل توجه از امور حقوقی جهانی را شامل میشود، از جمله ۲۵۰ میلیارد پوند از ادغام و اکتسابها و ۴۰٪ از داوریهای تجاری جهانی.
به روزرسانی چارچوب قانونی ضروری است تا اطمینان حاصل شود که بریتانیا همچنان به عنوان حوزه قضایی مطلوب برای خدمات حقوقی بینالمللی باقی میماند.
معرفی این لایحه به دنبال توصیههای کمیسیون حقوقی انجام شد که یک بررسی جامع از داراییهای دیجیتال بر اساس درخواست وزارت دادگستری انجام داد.
گزارش سال ۲۰۲۳ کمیسیون حقوقی موانع شناسایی داراییهای دیجیتال به عنوان اموال تحت قانون انگلیسی و ولزی را مشخص کرد و راهحلهای قانونی پیشنهاد کرد.
این گزارش نتیجهگیری کرد که در حالی که برخی داراییهای دیجیتال به راحتی در دستههای موجود از اموال نمیگنجند، اما باید قادر به جذب حقوق اموال شخصی باشند.
اعمال این لایحه خصوصاً در بستر چالشهای اخیر در زمینه مقررات ارزهای دیجیتال در بریتانیا اهمیت ویژهای دارد.
اداره راهبری مالی (FCA) اخیراً گزارش داده است که ۸۷٪ از شرکتهای ارزهای دیجیتال که به دنبال مجوز تحت مقررات ضد پولشویی کشور بودند در سال مالی اخیر ناکام ماندهاند.
از ۳۵ درخواست، فقط چهار مورد تأیید شدهاند که مسائل مانند زمان انتظار طولانی و عدم وضوح از FCA را برجسته میکند.
وقتی این لایحه به اجرا درآید، چارچوب قانونی شفافتری برای مدیریت داراییهای دیجیتال فراهم خواهد کرد و به صاحبان و کسب و کارها اطمینان بیشتری خواهد داد.