بلاکچین

گزارش: هزاران هندی در حلقه‌های کلاهبرداری رمزارز در آسیای جنوب شرقی به دام افتاده‌اند

هزاران نفر از ساکنان هند قربانی پیشنهادات شغلی جعلی می‌شوند که وعده موقعیت‌های پردرآمد می‌دهند اما به جای آن، آنها را در حلقه‌های کلاهبرداری رمزارز و جرایم سایبری در آسیای جنوب شرقی به دام می‌اندازند.

تلاش‌های نجات و اقدامات متقابل دولت

گزارش‌های رسانه‌های محلی حاکی از آن است که این قربانیان به انجام کلاهبرداری‌های آنلاین مانند کلاهبرداری رمزارز، طرح‌های فیشینگ و کلاهبرداری‌های ترکیبی مجبور می‌شوند. آنها در مراکز تماس کار می‌کنند و به عنوان مشاوران سرمایه‌گذاری یا پشتیبانی فنی جعلی ظاهر می‌شوند و عمدتاً هدف آنان هندی‌ها هستند.

بر اساس منابع، تقریباً ۴۵٪ از جرایم سایبری علیه هندی‌ها از کشورهایی در آسیای جنوب شرقی، از جمله کامبوج، لائوس و میانمار نشأت می‌گیرد. بسیاری از آنها به دنبال مشاغل معتبر به این کشورها سفر می‌کنند ولی پس از ورود به کشور بازداشت می‌شوند.

پس از بازداشت، قربانیان مجبور به مشارکت در کلاهبرداری‌های سایبری می‌شوند که عمدتاً هندی‌ها را در خانه هدف قرار می‌دهند. آنها مجبور به انجام تماس‌های کلاهبرداری یا ایجاد پروفایل‌های جعلی در شبکه‌های اجتماعی می‌شوند، که اغلب خود را به عنوان زنان جا می‌زنند تا قربانیان را فریب دهند.

این کلاهبرداری‌ها از سرمایه‌گذاری جعلی در رمزارز تا طرح‌های دوستیابی متفاوت هستند. پس از این که قربانیان پول واریز می‌کنند، آنها غیب می‌شوند و اطلاعات تماس آنها مسدود می‌شود. کلاهبرداران پاسپورت قربانیان را ضبط می‌کنند و آنها را در محوطه‌های محافظت‌شده به ادامه کلاهبرداری مجبور می‌کنند.

یک گزارش نشان داد که بین اکتبر ۲۰۲۳ تا مارس ۲۰۲۴ تنها، شهروندان هندی تقریباً ۵۰۰ کرور روپیه (حدود ۶۰ میلیون دلار) در کلاهبرداری‌های مرتبط با این عملیات‌ها از دست داده‌اند.

وسعت مشکل باعث شده که دولت هند اقدام کند. همکاری بین‌المللی بین هند، مقامات آسیای جنوب شرقی و سازمان‌های غیر دولتی در جریان است تا افراد به دام افتاده را نجات دهند.

در ماه اوت، چندین شهروند هندی از مراکز کلاهبرداری در استان بوکئو لائوس نجات یافتند. پس از این، سفارت هند در لائوس هشدار عمومی صادر کرد و به شهروندان توصیه کرد قبل از سفر به خارج از کشور ویزاهای صادر شده در بدو ورود را بررسی کنند.

یکی از نگرانی‌های اصلی تعداد شهروندان هندی است که از ژانویه ۲۰۲۲ تا مه ۲۰۲۴ به کشورهای آسیای جنوب شرقی سفر کرده‌اند ولی هنوز بازنگشته‌اند.

گزارش‌ها تخمین می‌زنند که نزدیک به ۳۰,۰۰۰ هندی ناپدید شده‌اند که بسیاری از آنها ممکن است هنوز در این شبکه‌های کلاهبرداری به دام افتاده باشند.

برای رسیدگی به این موضوع، دولت هند یک پنل بین‌الوزارتی تشکیل داده که وظیفه آن سرکوب شبکه‌های برده‌داری سایبری و بازگرداندن قربانیان است.

ارتباط با قاچاق انسان و جرم بین‌المللی

تحقیقات نشان داده که این شبکه‌های جرایم سایبری اغلب با سایر فعالیت‌های جنایی، مانند قاچاق انسان و بهره‌کشی کاری، ارتباطات عمیق‌تری دارند.

دولت ایالات متحده نیز به این موضوع پرداخته، به‌ویژه از طریق تحریم‌ها. در یک مورد اخیر، یک سناتور کامبوجی توسط وزارت خزانه‌داری ایالات متحده تحریم شد به دلیل ارتباطاتش با مراکز کلاهبرداری سایبری و قاچاق انسان. این تحقیق نشان داد که شبکه‌ای بزرگ‌تر از قاچاق انسان وجود دارد که قربانیان را در محوطه‌های محصور نگه داشته و آنان را به خشونت فیزیکی و مصرف مواد مخدر مجبور می‌کنند.

در ماه مه، تتر ۵.۲ میلیون دلار USDT که از بسیاری از طرح‌های فیشینگ شسته شده بودند را مسدود کرد. این اقدام با تلاش‌های شرکت برای مقابله با فعالیت‌های غیرقانونی و اجرای کنترل‌های شدید شبکه همسو بود.

مشخصاً، هند در رتبه پنجم جهانی از نظر شکایات مربوط به رمزارز قرار دارد، با ۸۴۰ مورد افشا شده در گزارش FBI که نشان داد ۵.۶ میلیارد دلار به دلیل کلاهبرداری‌های رمزارزی از دست رفته است. ضررهای مالی ۴۴ میلیون دلاری هند را در میان ده کشور با بالاترین میزان خسارات قرار داده است.

یکی از بزرگ‌ترین کلاهبرداری‌ها در هند پونزی اسکم GainBitcoin در سال ۲۰۱۸ بود که در آن امیت بهاردواج بیش از ۸۰۰۰ نفر را فریب داد و ضررهایی به میزان ۲۰۰۰ کرور روپیه ایجاد کرد.

بانک مرکزی هند همچنان در مورد رمزارزها هشدار می‌دهد و می‌گوید که آنها ریسک‌های مالی جدی دارند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا