چرا بلاکچین برای برندهای مد و ایجاد گذرنامههای دیجیتال محصولات مهم است
بلاکچین به عنوان ابزاری اساسی برای برندهای لوکس مد در تایید و ردیابی محصولاتشان تبدیل شده است، که به دلیل قوانین اخیر اتحادیه اروپا است.
قانون طراحی اکولوژیک برای مقررات محصولات پایدار (ESPR) الزامات میکند که بیشتر محصولات فروش رفته در اتحادیه اروپا باید استانداردهای پایدار و اخلاقی را برآورده کنند، به طوری که گذرنامههای دیجیتال محصولات (DPPs) نقش کلیدی در ردیابی دارند.
گذرنامه دیجیتال محصول (DPP) اساساً یک تگ دیجیتال است که به محصول متصل میشود و به مصرفکنندگان اطلاعاتی درباره اصالت، زنجیره تأمین و پایداری آن محصول ارائه میدهد.
مگان کاسپار، مدیرعامل سرمایهگذاری داراییهای دیجیتال در FirstLight، به Cryptonews گفت که ضرورت اتخاذ DDP به سرعت در حال افزایش است.
کاسپار توضیح داد که این به دلیل قانون ضدپسماند برای اقتصاد مدور فرانسه (AGEC) است، به همراه پیشنهاد اتحادیه اروپا برای مقرارات جدید که از سال ۲۰۲۶ برندهای مد و دیگر صنایع را ملزم میکند که به هر محصول یک DPP اختصاص دهند.
طبق گفته کاسپار، برندهای لوکسی مانند پرادا برای تایید محصولات خود از فناوری بلاکچین از طریق DDP ها استفاده کردهاند.
او گفت: “این امکان ارائه سوابق امن، شفاف و قابل ردیابی از مبدأ، مالکیت و اصالت را فراهم میکند.”
شرکتهایی مانند کنسرسیوم بلاکچین آئورا با اتصال محصولات فیزیکی به قراردادهای هوشمند زنجیرهای از طریق تراشههای NFC یا تگهای هوشمند کد QR، این فرآیند را تسهیل میکنند.
کنسرسیوم بلاکچین آئورا توسط دپارتمان نوآوری لوئی ویتون تحت رهبری اگنس ویسود تأسیس شد.
از آن زمان، این ابتکار بیش از ۴۰ میلیون محصول برای برندهای شامل پرادا، لورو پیانا، میسون مارگیلا، ریموا و لوئی ویتون ایجاد کرده است.
رومن کارره، مدیرعامل کنسرسیوم بلاکچین آئورا، به Cryptonews گفت که آئورا عمدتاً بر کاربرد DDP های مبتنی بر بلاکچین در صنعت لوکس تمرکز دارد.
او افزود که آئورا و اعضایش از DDP ها فراتر از رعایت مقررات استفاده میکنند.
“DDP های مبتنی بر بلاکچین تضمینی غیرقابل تغییر از اصالت، ردیابی چرخه عمر محصول، مزایا و پاداشها، ارتقاء تعامل جامعه و مشتری، و غنیسازی داستان برند و محصول ارائه میدهند.”
کارره توضیح داد که برندهایی که به کنسرسیوم آئورا پیوستهاند، یک هویت دیجیتالی برای محصولات لوکس خود دریافت میکنند که معمولاً با تراشههای NFC یا کدهای QR تعبیه شده است.
هنگامی که مصرفکنندگان تگ محصول را اسکن میکنند، به اطلاعات شفاف درباره محصول، از جمله جزئیات چرخه عمر، زنجیره تأمین و گواهیهای اصالت دسترسی پیدا میکنند.
این فرآیند ردیابی کالاها را افزایش میدهد و به کاهش تقلب کمک میکند.
کاسپار اشاره کرد که مصرفکنندگان میتوانند به راحتی اصالت محصول را از طریق لمس گوشیهای هوشمند خود به اقلام دارای NFC اطمینان یابند که گواهی اصالت و جزئیات مبدأ را نمایش میدهند.
کارره تأکید کرد که DDP های مبتنی بر بلاکچین به برندها و مصرفکنندگان بیش از رعایت مقررات ارائه میدهد. او افزود که DDP ها میتوانند به عنوان یک ابزار تعاملی و جذاب برای هر دو طرف تبدیل شوند.
در نهایت، کاسپار اشاره کرد که استفاده مداوم از گذرنامههای دیجیتال محصولات توسط مصرفکنندگان احتمالاً بازار را برای محصولات تقلبی سختتر خواهد کرد.
با توجه به اینکه محصولات تقلبی ۲.۵٪ از تجارت جهانی را تشکیل میدهند که به ارزش تقریبی ۴۶۴ میلیارد دلار در سال است، DPP ها میتوانند نقش عمدهای در کاهش این مشکل ایفا کنند.
چالشها همچنان باقی میمانند، از جمله این که پذیرش راهحلهای مبتنی بر بلاکچین ممکن است زمان ببرد تا گذرنامههای دیجیتال محصولات اجباری شوند. مسائل مربوط به حریم خصوصی نیز نگرانیهایی برای برندها هستند که ممکن است از راهحلهایی مانند NFT های خصوصی برای ایجاد تجربیات ترکیبی استفاده کنند.
نگاه به آینده، کاسپار باور دارد که DDP های مبتنی بر بلاکچین میتوانند حتی جذابتر برای مصرفکنندگان شوند اگر ویژگیهایی مانند واقعیت افزوده سهبعدی و پاداشهای درونکیفی برای تشویق وفاداری در آنها ادغام شود.