آلتکوین

ناظر استرالیایی: بیش از نیمی از تبلیغات رمزارز در فیسبوک کلاهبرداری هستند

کمیسیون رقابت و مصرف‌کنندگان استرالیا (ACCC) نشان داده که بیش از نیمی از تبلیغات رمزارز در فیسبوک یا کلاهبرداری هستند یا ناقض سیاست‌های تبلیغاتی متا هستند.

کمیسیون رقابت و مصرف کنندگان استرالیا (ACCC) تحقیقاتی را به عنوان بخشی از مبارزه حقوقی مداوم خود علیه متا، شرکت مادر فیسبوک، انجام داده است.

بررسی تبلیغات رمزارزی فیسبوک توسط ACCC از سال 2022 آغاز شد، زمانی که کمیسیون علیه متا شکایت کرد و متا را به «مشارکت و یاری» در تبلیغات کلاهبرداری رمزارزی که از تصاویر افراد مشهور استرالیایی استفاده می‌کردند، متهم کرد.

علیرغم اینکه دادخواست برای بیش از دو سال در جریان است، هنوز تاریخ جلسه مشخص نشده است.

58% از تبلیغات رمزارز در فیسبوک کلاهبرداری هستند

در یک گزارش اخیر به دادگاه فدرال، ACCC فاش کرد که بررسی ابتدایی تبلیغات رمزارزی در فیسبوک نشان داد که تقریباً 58% از تبلیغات نقض سیاست‌های تبلیغاتی متا هستند یا احتمالاً با کلاهبرداری مرتبط هستند.

این تبلیغات کلاهبرداری معمولاً از تصاویر شخصیت‌های معروف استرالیایی مانند کارآفرین دیک اسمیت، مدیر سابق کازینو جیمز پکر، و بازیگران هالیوودی مانند کریس همسورث، مل گیبسون، نیکول کیدمن، راسل کرو، و سیاستمدار سابق مایک برد استفاده می‌کنند.

اگرچه ACCC میزان خسارات مالی ناشی از این کلاهبرداری‌ها را مشخص نکرده است، داده‌های وبسایت Scamwatch دولت استرالیا نشان می‌دهد که کلاهبرداری‌های سرمایه‌گذاری همچنان یک تهدید قابل توجه هستند.

فقط در سال 2024، استرالیایی‌ها 3٬456 مورد کلاهبرداری‌های سرمایه‌گذاری گزارش کرده‌اند که خساراتی بیش از 78 میلیون دلار به دنبال داشته است.

در تحقیقات خود، ACCC حدود 600 تبلیغ را به عنوان نقض احتمالی سیاست‌های متا شناسایی کرد، اما در حال حاضر روی 234 تبلیغ تمرکز کرده است.

کمسیون معتقد است که نمونه‌های بیشتری از تبلیغات رمزارزی گمراه‌کننده ممکن است در فرآیند کشف قانونی پدیدار شوند.

اَندرو فورست علیه متا شکایت کرد

سال گذشته، انریک فورست، معدن‌دار بزرگ استرالیایی، علیه متا شکایت کرد و ادعا کرد که تبلیغات فیسبوک با استفاده از تصاویر جعلی از تصویر خود او برای ترویج کلاهبرداری‌های رمزارزی کلاهبرداری می‌کنند.

اگرچه پرونده در ابتدا رد شد، اخیراً یک قاضی آمریکایی اجازه ادامه آن را صادر کرد.

ACCC ادعا می‌کند که متا از حداقل ژانویه 2018 از مشکل آگاه بوده اما اقدام کافی برای مقابله با روش‌های تبلیغاتی گمراه‌کننده انجام نداده است.

علیرغم حذف تبلیغات فردی و گاهی بستن حساب‌های مرتبط، متا همچنان چنین تبلیغات گمراه‌کننده‌ای را نمایش و از آنها سود کسب می‌کند.

متا در دفاع از خود اظهار داشت که به شدت در اقدامات ایمنی برای مبارزه با کلاهبرداری‌ها، از جمله حذف حساب‌های جعلی، سرمایه گذاری می‌کند.

طبق گزارش‌ها، بخش رمزارز در ماه جولای ضررهای قابل توجهی را متحمل شد زیرا هکرها تقریباً 266 میلیون دلار در 16 نفوذ جداگانه به سرقت بردند.

یکی از برجسته‌ترین حوادث، حمله 18 جولای به صرافی رمزارزی هندی WazirX بود که بیش از 230 میلیون دلار یا 86.4% از کل ضررهای ماه را شامل می‌شود.

قربانیان برجسته دیگر هک‌های رمزارزی جولای شامل پروتکل الگوریتمی Compound Finance که 24 میلیون دلار از دست داد، پروتکل پل Li.Fi (۱۰ میلیون دلار)، پروتکل AI غیرمتمرکز Bittensor، و تامین کننده نقدینگی Rho Markets، هر کدام ۸ میلیون دلار از دست دادند.

در مقابل جولای، در ماه ژوئن، خسارت کمتری به مقدار 176 میلیون دلار در تقریباً ۲۰ حادثه فاش شد، که نشان دهنده افزایش چشمگیر ارزش دارایی‌های دزدیده شده تنها در یک ماه است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا