مقامات آمریکا تقریباً ۵ میلیون دلار تتر را که ظاهراً با کلاهبرداریهای “چاقوکشی خوک” مرتبط بودهاند، توقیف کردهاند.
تتر با استفاده از کلاهبرداریهای سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال سرقت شده بود و تیم تحقیقاتی با تتر برای انتقال اموال همکاری کرد، دادستان آمریکا برای منطقه شرقی کارولینای شمالی در بیانیهای گفت.
رابرت دیویت، نماینده ویژه FBI گفت: «با ادامه تحولات در دنیای کلاهبرداریهای سایبری، FBI و همکاران اجرای قانون نیز باید تکامل یابند.»
دیویت هشدار داد: «این توقیف ارز دیجیتال به عنوان مثالی از تطبیق FBI با منظره جنایی متغیر و مبارزه برای قربانیان طرحهای کلاهبرداری سایبری عمل میکند.»
در ماه ژوئن، کمیسیون تجارت فدرال آمریکا (FTC) به مصرفکنندگان در مورد افزایش کلاهبرداریهای چاقوکشی خوک یا کلاهبرداریهای رمانتیک مربوط به سرمایهگذاریهای رمزنگاری هشدار داد.
چاقوکشی خوک اصطلاحی است که در جنوب شرق آسیا شایع شده است و از عبارت چینی Shāz Hū Pán میآید. این کلاهبرداری الهام گرفته از گربهماهی اغلب شامل کلاهبرداری بلندمدتی تدریجی است.
کلاهبرداری ‘چاقوکشی خوک’ شامل چه چیزی بود؟
برای شروع، جنایتکاران از طریق ادعای رابطه رمانتیک به قربانیان نزدیک میشوند تا اعتماد آنها را جلب کنند.
چاقوکشی خوک نوعی کلاهبرداری آنلاین پیچیده است که غالباً افراد غیرمشکوک را از طریق ظاهر یک رابطه رمانتیک هدف قرار میدهد.
اصطلاح ‘چاقوکشی خوک’ خود به فرآیند کلاهبردار به “چاق کردن” قربانی اشاره دارد، همانطور که یک کشاورز خوک را قبل از کشتار چاق میکند، با جلب اعتماد آنها.
برای شروع کلاهبرداری، جنایتکاران از طریق برنامههای دوستیابی، شبکههای اجتماعی یا حتی پلتفرمهای پیامرسان به قربانیان نزدیک میشوند، تظاهر به شریک رمانتیک میکنند.
وقتی که آنها حس اعتماد و صمیمت را در طول هفتهها یا حتی ماهها جلب کردند، کلاهبردار ایده یک فرصت سرمایهگذاری ارز دیجیتال سودآور را معرفی میکند.
کلاهبردار سپس قربانی را به پلتفرم معاملاتی جعلی هدایت میکند، که اغلب برای شباهت به یک سایت معاملاتی معتبر و معروف طراحی شدهاست.
پلتفرمهای جعلی برای نشان دادن بازده فوقالعاده بالای سرمایهگذاری طراحی شدهاند، که هدف آن تشویق قربانی به ادامه سرمایهگذاری بیشتر پول است.
وقتی که پورتفولیوی جعلی افزایش دستاوردهایی چشمگیر را نمایش میدهد، قربانی بیشتر و بیشتر به این باوری میرسد که در راه ثروت چشمگیر قرار دارد.
اما وقتی قربانی تلاش میکند که پول خود را برداشت کند، قادر به انجام این کار نیست. کلاهبرداران دلایل مختلفی برای توجیه مسدود شدن برداشت ارائه میدهند، اغلب ادعا میکنند که باید مالیات، جریمه یا هزینه اضافی پرداخت شود تا وجوه آزاد شود.
این فقط یک تاکتیک دیگر برای استخراج پول بیشتر از قربانی است.
در نهایت، وجوه قربانی هرگز باز نمیگردد. وقتی که آنها متوجه میشوند که کلاهبرداری شدهاند، جنایتکاران اغلب ناپدید شده و آنها را با ضررهای مالی شدید و اعتمادی شکسته ترک میکنند.
قربانیانی که در هرگونه کلاهبرداری دخیل هستند تشویق میشوند که گزارشی با IC3 در ic3.gov و با FTC در www.reportfraud.ftc.gov ارائه دهند.