قانونگذاران روسی لایحه‌ای را تصویب کردند که به کسب و کارهای انتخابی اجازه می‌دهد از رمزارز در تجارت بین‌المللی استفاده کنند


قانونگذاران روسیه روز سه‌شنبه، ۳۰ ژوئیه، لایحه‌ای را تصویب کردند که به کسب و کارها اجازه می‌دهد از رمزارزها در تجارت بین‌المللی استفاده کنند، حرکتی که هدف آن دور زدن تحریم‌های غربی اعمال شده پس از حمله روسیه به اوکراین است.



رسانه های محلی

گزارش دادند که دومای دولتی، مجلس پایین پارلمان روسیه، تصویب اولیه این قانون را انجام داد که به کسب و کارها اجازه می‌دهد از رمزارزها برای تجارت فرامرزی استفاده کنند.



روسیه استفاده از رمزارز برای تجارت بین‌المللی را قانونی می‌کند






به گزارش



رویترز



، قانونگذاران روسیه روز سه‌شنبه قانونی جدید را تصویب کردند که به کسب و کارهای خاص اجازه می‌دهد از رمزارزها برای تجارت‌های بین‌المللی استفاده کنند زیرا کشور با فشار‌های مالی مداوم از تحریم‌های غربی مواجه است.


این قانون جدید که انتظار می‌رود در سپتامبر به اجرا در آید، از حمایت رئیس بانک مرکزی روسیه، الویرا نابیولینا برخوردار است که اعلام کرد اولین تراکنش‌های رمزارزی قبل از پایان سال جاری انجام خواهد شد.


از زمان حمله، روسیه با تأخیرهای قابل توجهی در پرداخت‌های بین‌المللی به شرکای تجاری کلیدی مانند چین، هند و امارات متحده عربی مواجه بوده است. این تأخیرها ناشی از احتیاط بیشتر بانک‌های این کشورها تحت فشار از جانب تنظیم‌کنندگان غربی است.


«ما در حال اتخاذ یک تصمیم تاریخی در حوزه مالی هستیم،» آناتولی آکساکوف، رئیس مجلس پایین دوما، به قانونگذاران گفت.


قانون جدید بانک مرکزی را ملزم به ایجاد زیرساختی «آزمایشی» برای پرداخت‌های رمزارزی می‌کند، هرچند جزئیات خاص این زیرساخت هنوز اعلام نشده است.


این قانون بخشی از بسته‌ای وسیع‌تر است که شامل

مقررات مربوط به استخراج رمزارزها

و گردش سایر دارایی‌های دیجیتال می‌شود. با این حال، قانونی کردن پرداخت‌های رمزارزی در روسیه را لغو نمی‌کند.


به طور محسوس، تأخیر در پرداخت‌ها تأثیر چشمگیری بر اقتصاد روسیه داشته است، به گفته بانک مرکزی، که کاهش ۸ درصدی در واردات روسیه در سه ماهه دوم ۲۰۲۴ را به همراه داشته است.


با وجود تلاش‌ها برای استفاده از ارزهای شرکای تجاری و توسعه یک سیستم پرداخت جایگزین درون گروه BRICS کشورهای در حال ظهور، بسیاری از تراکنش‌ها هنوز با دلار و یورو از طریق سیستم بین‌المللی SWIFT انجام می‌شود.


این نمایش بانک‌های کشورهای تجارت‌کننده با روسیه را در معرض خطر تحریم‌های ثانویه قرار می‌دهد و آنها را مجبور به افزایش تشریفات انطباقی می‌کند.


«خطرهای تحریم‌های ثانویه افزایش یافته است. آن‌ها پرداخت‌ها برای واردات را دشوارتر می‌کنند و این شامل طیف گسترده‌ای از کالاها می‌شود،» نابیولینا گفت و تأکید کرد که تاخیر در پرداخت‌ها منجر به طولانی‌تر شدن زنجیره‌های تأمین و افزایش هزینه‌ها شده است.



روسیه برای اجرای پرداخت‌های بین‌المللی مبتنی بر رمزارز در میان تحریم‌های فزاینده غربی آماده می‌شود






ماتی گرینسپن، مدیر عامل شرکت تحقیقات بازار رمزارز Quantum Economics، اظهار داشت که حرکت روسیه به سمت رمزنگاری منطقی بود زیرا تراکنش‌های بیت‌کوین «توسط هیچ دولتی یا بانکی قابل سانسور یا مسدود شدن نیست.»


او افزود، «قبلاً روسیه نمی‌خواست چنین آزادی تراکنشی را به شهروندانش بدهد — ولی اکنون به نقطه‌ای رسیده‌ایم که بیت‌کوین به حدی در تجارت روزانه مورد استفاده قرار می‌گیرد که هزینه فرصت برای آن‌ها اجتناب از این اجازه بسیار زیاد است.»


تنش‌های فزاینده بین روسیه و کشورهای غربی، از جمله ایالات متحده و متحدانش، منجر به

تحریم‌های متعدد علیه افراد و نهادهای روسی

شده است.


این تحریم‌ها پاسخی به حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ است. ایالات متحده، اتحادیه اروپا و بریتانیا همچنان به فشار بر روسیه ادامه می‌دهند و رئیس‌جمهور ولادیمیر پوتین، بخش مالی روسیه و بسیاری از الیگارش‌ها را هدف قرار می‌دهند.


قانون جدید تصویب شده نه تنها به شرکت‌های روسی اجازه می‌دهد به صورت بین‌المللی با استفاده از رمزنگاری مبادله کنند بلکه به بانک مرکزی روسیه نیز اجازه می‌دهد از ارزهای دیجیتال خصوصی برای تراکنش‌های خارجی استفاده کند.


الویرا نابیولینا، رئیس بانک مرکزی روسیه، اعلام کرد که پرداخت‌های مبتنی بر رمزنگاری قبل از پایان سال ۲۰۲۴ آغاز خواهد شد.


«ما در حال حاضر شرایط آزمایش را با وزارتخانه‌ها و ادارات، با کسب و کارها مورد بحث قرار می‌دهیم و انتظار داریم که اولین چنین پرداخت‌هایی قبل از پایان سال انجام شود،» او گفت.


این حرکت نشان‌دهنده تغییر قابل توجهی از موضع قبلی بانک مرکزی در مورد رمزنگاری است. در ژانویه ۲۰۲۲، بانک مرکزی روسیه



پیشنهاد کرده بود که استفاده از رمزنگاری برای تراکنش‌ها و استخراج



ارزهای دیجیتال ممنوع شود و آن را تهدیدی برای ثبات مالی، رفاه شهروندان و حاکمیت سیاست پولی تلقی کرده بود.

خروج از نسخه موبایل