یک ارائهدهنده امنیتی روسی هشدار داده است که کلاهبرداران از ربات جدیدی با استفاده از دیپفیک دونالد ترامپ برای کلاهبرداری رمزنگاری استفاده میکنند.
RBC گزارش داد که این ادعاها از FACCT (Fight Against Cybercrime Technologies)، یک شرکت مستقر در مسکو که راهحلهای ضدحملات سایبری توسعه میدهد، آمده است.
ربات کلاهبرداری رمزنگاری دیپفیک ترامپ: هدف کلاهبرداران تیکتاک؟
FACCT گفت که یک ربات که در یک برنامه چت محبوب در حال چرخش است را کشف کرده است که به کاربرانش اجازه میدهد “دیپفیکها” را با استفاده از “چهرههای افراد معروف” ایجاد کنند.
این شرکت بیان کرد که این ربات میتواند برای ایجاد ویدیوهای دیپفیک که رئیسجمهور منتخب آمریکا را نشان میدهند، استفاده شود.
کلاهبرداران همچنین میتوانند از ربات برای ساخت ویدیوهای تقلبی با حضور کارآفرین ایلان ماسک و خبرنگار آمریکایی تاکر کارلسون استفاده کنند.
شرکت امنیتی افزود که ربات ویدیوها و فایلهای صوتی با موضوع ترامپ، ماسک و کارلسون را با “متن تا 400 کاراکتر” ایجاد میکند.
شرکت گفت که ربات دیپفیکساز برای “یک مخاطب انگلیسیزبان” طراحی شده است. همچنین بیان کرد که کلاهبرداران از آن برای “ایجاد تبلیغات برای صرافیهای رمزنگاری جعلی” استفاده خواهند کرد.
افزود که این ویدیوها در حال راه یافتن به “تیکتاک، یوتیوب و دیگر شبکههای اجتماعی” هستند.
سه نوع کلاهبرداری
شرکت توضیح داد که کلاهبرداران رمزنگاری در حال حاضر توجه خود را بر سه نوع کلاهبرداری متمرکز کردهاند.
اولین، گفتند، “صرافیهای رمزنگاری جعلی و کارگزاران تقلبی” هستند. این کلاهبرداری میبیند که “کلاهبرداران قربانیان خود را وادار به انتقال” توکن به کیف پولهای آنها میکنند و سپس با سکههای آنها ناپدید میشوند.
نوع دوم کلاهبرداری “شکارچی رمزنگاری” نامیده میشود، FACCT گفت. این شامل فریب قربانیان به کلیک بر روی لینکهایی است که نرمافزارهای مخرب را دانلود میکند، “و در نتیجه به کیف پولهای رمزنگاری آنها دسترسی پیدا میکند.”
و سوم، شرکت امنیتی گفت، “توکنهای تقلبی، سکههایی که کاربران میتوانند بخرند ولی هرگز نمیتوانند بفروشند” هستند.
Cryptonews.com همچنین موادی دیده است که به نظر میرسد تبلیغات قمار رمزنگاری به زبان چینی را در روزهای اخیر در تلگرام ترویج میکنند.
بسیاری از این مواد از ویدیوها و تصاویر به ظاهر جعلی از ترامپ و ماسک استفاده میکنند و کاربران را دعوت به ورود به “اتاقهای” برنامههای چت خصوصی میکنند.
بانک مرکزی روسیه امسال چندین هشدار به شهروندان صادر کرده و مدعی است که کشور شاهد افزایش قابل توجهی در کلاهبرداریهای رمزنگاری است.
با این حال، بانک همچنین شاهد افزایش کلاهبرداریهای مربوط به روبل دیجیتال است، زیرا قصد دارد تا عرضه CBDC خود را در سراسر کشور سال آینده آغاز کند.