بیتکوین

سوریه در نظر دارد قانونی کردن بیت کوین برای اطمینان از آزادی بازار و بازسازی اقتصاد

مرکز تحقیقات اقتصادی سوریه (SCER)، یک اندیشکده غیر دولتی، در حال بررسی قانونی کردن بیت‌کوین به منظور بازیابی اقتصاد بحران‌زده خود است.

طبق بانک جهانی ، اقتصاد سوریه از سال 2010 بیش از 60 درصد کاهش یافته و لیره سوریه سقوط کرده است. علاوه بر این، کشور پس از فروپاشی رژیم اسد به آرامی در حال بهبود است.

در نتیجه، به منظور اطمینان از آزادی بازار، ملت به راه‌حل‌های نوآورانه‌ای برای تسریع در بازسازی دست یافته است. SCER پیشنویس قانون سیاست بیت‌کوین را ارائه کرده که دولت انتقالی را به پذیرش بیت‌کوین به عنوان پول قانونی با هدف احیای اقتصاد و جذب سرمایه‌گذاری‌های بین‌المللی ترغیب می‌کند.

این اندیشکده پیشنهاد را در صفحه تلگرام خود در روز سه‌شنبه منتشر کرده و طرح «ساخت اقتصاد دیجیتال» را توضیح داده است.

«[این طرح] تجارت الکترونیکی و حواله‌ها را تسهیل خواهد کرد، با تکیه بر شبکه بیت‌کوین و فناوری‌های آن و همچنین دیگر شبکه‌های دارایی دیجیتال.»

پیشنهاد سیاست بیت کوین سوریه

این موارد شامل ایجاد چارچوب مقرراتی جامع برای خرید، فروش، تجارت و ماینینگ بیت‌کوین، همراستایی با قوانین بین‌المللی و محلی می‌شود.

پیشنهاد همچنین شامل دیجیتالی کردن لیره سوریه ( CBDC )، با پشتیبانی از دارایی‌های سخت مانند دلار و و ضرب آن روی بلاک‌چین است.

سوریه، با داشتن دومین قیمت پایین برق در سطح جهانی به میزان 0.003 دلار به ازای هر کیلووات‌ساعت (kWh)، می‌تواند به عنوان مقصد ماینینگ بیت‌کوین مطرح باشد، این پیشنهاد تصریح کرده است.

«اجازه دادن به کارآفرینان برای استفاده از منابع انرژی کشور برای ماینینگ بیت‌کوین و دارایی‌های دیجیتال، با تسهیل دولت و فراهم کردن آزادی برای نوآوری و گسترش، در حالی که از انحصارات و اثرات نامطلوب اجتماعی و محیطی جلوگیری می‌کند.»

لایحه توصیه نموده است که نباید به وام‌های ربوی تکیه کرد و از سیاست‌های پولی تورمی اجتناب کرد. بلکه، بر اتخاذ اصول اقتصادی بازار آزاد محافظه‌کارانه تأکید دارد. علاوه بر این، پیشنهاد تشویق بانک‌ها، استارت‌آپ‌ها و صرافی‌ها به یکپارچه‌سازی بیت‌کوین در عملیات‌هایشان را می‌کند.

لایحه همچنین چالش‌های دستیابی به سیاست بیت‌کوین، مانند تحریم‌های خارجی، مشکلات فنی و بدهی‌های دولت قبلی را برجسته کرده است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا