بایننس به توقیف داراییهای رمزنگاری فلسطینیها متهم شد
در تاریخ ۲۶ اوت، اتهاماتی مبنی بر اینکه بایننس، یکی از بزرگترین صرافیهای ارز دیجیتال در جهان، داراییهای رمزنگاری کاربران فلسطینی را به درخواست مقامات اسرائیلی مسدود کرده است، مطرح شد.
این ادعا که توسط ری یوسف، یکی از بنیانگذاران پکسفول و مدیرعامل پلتفرم Noones P2P، مطرح شد، نگرانیهایی در مورد استقلال صرافیهای ارز دیجیتال و حریم خصوصی کاربران را به وجود آورد.
اتهام و قوانین ضدتروریسم اسرائیل
یوسف از طریق X اعلام کرد که بایننس “ به درخواست نیروهای دفاعی اسرائیل (IDF) تمام داراییهای فلسطینیها را توقیف کرده است.
وی افزود که این صرافی از بازگرداندن داراییها خودداری کرده و اعتراضات کاربران متضرر را رد کرده است. تاکنون، بایننس و مقامات اسرائیل به طور عمومی در مورد این ادعاها اظهار نظری نکردهاند.
مرکز موضوع این اعتقاد است که کیف پولهای رمزنگاری، از جمله کیف پولهای متعلق به فلسطینیها، از سازمانی که توسط اسرائیل به عنوان تروریست شناخته میشود – Dubai Exchange Company – وجه دریافت کردهاند. این سازمان مستقر در غزه در سال ۲۰۲۲ توسط مقامات اسرائیل مسدود شده بود.
طبق گزارشات، بایننس به درخواستهای کاربران فلسطینی با اشاره به یک نامه نوامبر ۲۰۲۳ که توسط پل لاندس از اداره ملی مبارزه با تامین مالی تروریسم اسرائیل امضا شده است، پاسخ داده است.
این نامه عبری با استناد به قوانین ضدتروریسم توجیه موقتی توقیف داراییهای متعلق به یک سازمان تروریستی اعلام شده را توجیه کرده است، که شامل داراییهای رمزنگاری نیز میشود.
«ما همگی اکنون فلسطینیها هستیم»: نگرانیهای یوسف در مورد توقیفهای رمزنگاری
یوسف نگرانیهایی را مطرح کرد که صرافیهای مرکزی مانند بایننس به «جاسوسان دولتی» تبدیل شدهاند نه پلتفرمهای امن برای ذخیره داراییهای دیجیتال.
وی ادعا کرد که بایننس اطلاعات کاربران منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا را بدون اجرای مراحل قانونی به IDF فاش کرده است – که اگر درست باشد، یک نقض جدی اعتماد کاربران خواهد بود.
یوسف هشدار داد ، «کلیدهایت نیست، کوینهای تو هم نیست. اکنون همه ما فلسطینی هستیم.»
این بیانیه نگرانیهای فزایندهای در مورد مرکزیت قدرت در صرافیهای بزرگ و امکان مداخله دولت در سیستمی که بسیاری معتقد بودند غیرمتمرکز و مستقل است، را نشان میدهد.
این واقعه الگوی گستردهتری از توقیفهای رمزنگاری مرتبط با درگیریهای ژئوپلیتیک را بازتاب میدهد.
در اکتبر ۲۰۲۳، مقامات اسرائیلی حسابهای رمزنگاری را که ادعا میشد برای جمعآوری کمک توسط حماس استفاده میشدند، مسدود کردند . گزارشها نشان میدهد که بایننس در بستن این حسابهای مرتبط با حماس کمک کرده است.
مقامات اسرائیل همچنین ۱۹۰ حساب بایننس را که ادعا میشد با حماس و داعش مرتبط هستند، در آوریل ۲۰۲۳ مسدود کردند.
بازیکنان دیگر در فضای رمزنگاری نیز در اقدامات مشابه شرکت داشتهاند. در سال ۲۰۲۳، تتر ۳۲ آدرس رمزنگاری که ادعا میشد با فعالیتهای تروریستی در اسرائیل و اوکراین مرتبط هستند، مسدود کرد.
این اقدام که با همکاری اداره ملی مبارزه با تامین مالی تروریسم اسرائیل انجام شد، منجر به توقیف ۸۷۳,۱۱۸ دلار USDT شد.