نپال در پی مبارزه با استفاده فزاینده از کریپتو در پولشویی از طریق نظارت بر تراکنشها
واحد اطلاعات مالی نپال (FIU) در مورد افزایش سوءاستفاده از ارزهای دیجیتال برای پولشویی و کلاهبرداریهای سایبری، علیرغم ممنوعیت تجارت داراییهای دیجیتال در این کشور، نگرانیهایی ابراز کرده است.
در جدیدترین گزارش تحلیل استراتژیک خود که در ۱۸ نوامبر صادر شده است، FIU فاش کرده که کلاهبرداران اغلب از ارزهای دیجیتال برای انتقال پولهای غیرقانونی به خارج از مرزها استفاده میکنند که تلاشها برای ردیابی و بازیابی پولهای سرقتی را پیچیده میکند.
FIU که زیر نظر بانک مرکزی نپال فعالیت میکند، به نظارت و مبارزه با جرایم مالی شامل پولشویی و تأمین مالی تروریسم میپردازد.
بازیگران بد، وجوه غیرقانونی را به کریپتو تبدیل میکنند
گزارش FIU ادعا میکند که بازیگران بد معمولاً وجوه غیرقانونی را به ارزهای دیجیتال تبدیل میکنند که سپس به خارج از کشور منتقل میشوند و ردیابی آنها سختتر میشود.
این روند با افزایش طرحهای سرمایهگذاری کریپتو جعلی که شهروندان نپال را از طریق رسانههای اجتماعی و تبلیغات آنلاین هدف قرار میدهند، همزمان شده است.
بسیاری از قربانیان با وعدههای سود غیرواقعی جذب میشوند و در نهایت پول خود را از دست میدهند.
یک چالش مهم در رسیدگی به کلاهبرداریهای مربوط به کریپتو، کمبود گزارشدهی است.
بسیاری از قربانیان به دلیل غیرقانونی بودن تجارت ارزهای دیجیتال در نپال یا ترس از انگ اجتماعی، از اطلاع دادن به مقامات خودداری میکنند.
این عدم گزارشدهی، دشواری در کمی و کیفی کردن و مقابله با چنین کلاهبرداریهایی را افزایش میدهد.
FIU اشاره میکند که تقریباً ۶۵٪ از موارد کلاهبرداری گزارش شده به مقامات نپالی تا اواسط ۲۰۲۴، به صورت سایبری بودهاند که به فوریت مسأله اشاره دارد.
در پاسخ، FIU نظارت بیشتر بر تراکنشهای ارزهای دیجیتال و آموزش پیشرفته برای مؤسسات مالی به منظور شناسایی و گزارش فعالیتهای مشکوک را توصیه کرده است.
همچنین، این آژانس خواستار افزایش کمپینهای آگاهی عمومی برای آموزش شهروندان درباره خطرات احتمالی و بهروزرسانی قوانین برای مقابله مؤثر با تقلب در پرداختهای دیجیتال شده است.
در سطح جهانی، کشورهای دیگر نیز اقداماتی برای پرداختن به جرائم مالی مرتبط با کریپتو انجام میدهند.
به عنوان مثال، کره جنوبی قوانین سختگیرانهتری برای گزارش تراکنشهای کریپتو مرزی اعمال کرده و نیاز به پیشثبتنام و گزارشهای ماهانه دقیق به بانک مرکزی خود دارد.
قاچاقچیان طلا در نپال به Tether روی آوردهاند
طبق گزارشها، یک شبکه جنایی سازمانیافته بینالمللی برای قاچاق طلا بازداشت شده و از ارز دیجیتال Tether (USDT) در عملیات غیرقانونی به ارزش ۱۶ میلیون دلار استفاده کرده است.
طبق گزارش محلی توسط The Rising Nepal، این گروه موفق به قاچاق ۳۳ کیلوگرم طلا شده است.
ناگفته نماند که این گروه از طریق سایر فعالیتهای غیرقانونی نیز درآمدزایی داشتهاند.
دفتر پلیس منطقه دولاکها در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که قاچاقچیان طلا ۲.۱۹ میلیارد روپیه (۱۶.۴۳ میلیون دلار) از طریق ارزهای دیجیتال در کمتر از یک سال معامله کردهاند.
پلیس در کنفرانس مطبوعاتی گفت که ۲۷ نفر در قاچاق طلا شناسایی شدهاند.
بین نوامبر ۲۰۲۲ و اکتبر ۲۰۲۳، گروههای درون شبکه (که برخی از آنها به نظر نمیرسید که یکدیگر را بشناسند) طلا را به پایتخت نپال، کاتماندو، از طریق گذرگاه فالاک از لاماباگر در منطقه دولاکها که با تبت هممرز است، جابجا کردند.